Vizyonumuz
Lisans eğitimi süresince beslenme ilkeleri ve gıda bilimleri alanında derslere ilaveten yönetim, pazarlama, işletme, ekonomi, tarih ve coğrafya bilimleri dersleri de verilerek öğrencileri hem teorik hem de uygulamalı olarak mesleki bilgilerini geliştirmektir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında yetiştirdiği bireylerin yaptığı bilimsel çalışmaların nitelikleriyle tanınmasını, sahip oldukları uzmanlık ile sözlerinin geçmesini, ulusal ve uluslararası alanda tanınmasını hedeflemektedir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunları, konaklama işletmelerinin yiyecek ve içecek bölümünde, bu bölüme bağlı restoran, mutfak ve barlarda ve bağımsız yiyecek içecek işletmelerinde yönetici ve uzman olarak çalışabilirler. Bunun yanı sıra; mutfak şefi, ulusal ve uluslararası mutfaklardan örnekler sunabilecek şef, mutfaklarda kısım şefi, araştırma şefi, yiyecek-içecek müdürü, yemek tedarik yöneticisi, yemek araştırmacısı, yemek yazarı, yemek stilisti, menü geliştirici gibi pozisyonlarda da istihdam edilebilirler. Hava, deniz, demiryolu taşımacılığı bünyesindeki yiyecek içecek hizmet alanlarında, kamu kuruluşları, okullar, hastaneler ve diğer büyük ölçekli organizasyonların yiyecek içecek üretim alanlarında yukarıda sayılan pozisyonlarda istihdam imkânları bulunmaktadır. Ayrıca, bölüm mezunlarının akademik kariyer yapmaları da mümkündür.
Misyonumuz
Ülkemizde Gastronomi ve Mutfak Sanatları eğitimi vermek amacıyla turizm bölgesi olan Muğla’da kurulan bölüm olmanın verdiği sorumlulukla; uluslararası alanda çalışabilecek, hem teorik hem uygulama bilgisine hakim, yönetim ve iletişim becerilerine sahip, topluma fayda sağlama sorumluluğunda olan, sektörü takip edebilen, bu konularda hem kurumsal hem de uygulamaya yönelik akademik araştırmalar yapabilen, farklı teknolojiler uygulayarak gıdaların hazırlanmasını sağlayan, gıda güvenliğinin ve güvencesinin sağlanmasında üzerine düşen görevleri yerine getiren “uzmanlar” yetiştirmektir.