Çift Ana Dal
Kendi lisans programlarının en erken 3 en geç 5. yarıyılının başında bulunan ve genel not ortalaması 3,00 olan öğrenciler, istedikleri takdirde Üniversitece belirlenen kontenjan dahilinde ilgili başka bir bölümün lisans öğretimine de devam etmek üzere başvurabilirler.
Kendi bölümünden mezuniyet hakkını elde eden ve çift anadal programını da en az 2,00 ortalama ile tamamlayan öğrenciye çift anadal lisans diploması verilir. Bu program en az 48 kredi/saatten oluşur.
Çift anadal programındaki başarı derecesi öğrencinin kendi programındaki başarısını ve mezuniyet derecesini etkilemez.
Yan Dal
Bölümümüzün diğer bölüm öğrencilerine kariyer gelişimi amacıyla sunduğu olanaklardan birisi de yan dal yapabilme imkânıdır. Kariyer hedefleri doğrultusunda yandal programlarını başarı ile tamamlayan öğrenciler iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda kendilerini daha iyi yetiştirme olanağı bulabileceklerdir.
2024/2025 Güz dönemi itibariyle,
-Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz Turizm İşletmeciliği (Türkçe), Turizm Rehberliği (%30 İngilizce) ve Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümlerinde yandal yapabileceklerdir.
-Turizm Rehberliği (%30 İngilizce) ve Turizm İşletmeciliği (%100 İngilizce) Bölümleri öğrencileri ise bölümümüzde (Gastronomi ve Mutfak Sanatları %30 İngilizce) yandal yapabileceklerdir.
Genel not ortalaması en az 3,00 olan öğrenciler istedikleri takdirde kendi lisans programlarının en erken 3. yarıyılından itibaren Üniversitece belirlenen kontenjan dahilinde ilgili başka bir bölümün lisans programında yer alan dersleri alabilirler.
Yandal programı en az 18 kredi/saatten oluşur. Kendi bölümünden mezuniyet hakkı elde eden ve yandal programını en az 2,00 ortalama ile tamamlayan öğrenciye yandal belgesi verilir.
Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğe Ulaşmak İçin Tıklayınız
Yan Dal- Kabul Edilen Bölüm ve Kontenjan Bilgileri
Yan Dal Açacak Program |
Öğrenci Kabul Edilecek Programlar |
Kontenjan |
Şartlar |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%30 İngilizce) |
Turizm İşletmeciliği (%100 İngilizce) Programı |
3.yy 1
5.yy 1 |
GNO 3.00 |
Turizm Rehberliği (%30 İngilizce) |
3.yy 1
5.yy 1 |
GNO 3.00 |
*Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yandal Programı, 12 adet zorunlu ders olmak üzere 47 AKTS’lik dersi kapsar.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (% 30 İngilizce) Yan Dal Müfredatı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Z/S |
T |
U |
L |
AKTS |
Ön
Koşul |
Yan
Koşul |
GMS1001 |
Food Chemistry |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
|
|
GMS1003 |
Gastronomi Tarihi |
Z |
3 |
0 |
0 |
4 |
|
|
GMS1004 |
Beslenme İlkeleri |
Z |
3 |
0 |
0 |
4 |
|
|
ECO1906 |
Introduction to Economics |
Z |
3 |
0 |
0 |
4 |
|
|
GMS2503 |
Muğla, Turizm ve Gastronomi |
Z |
2 |
1 |
0 |
4 |
|
|
GMS2004 |
Gıda Teknolojisi |
Z |
2 |
0 |
0 |
4 |
|
|
GMS3509 |
Turkish Culinary Culture and Practices |
Z |
3 |
1 |
0 |
4 |
|
|
GMS3504 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatlarında Deneysel ve Duyusal Analiz |
Z |
1 |
2 |
0 |
4 |
|
|
GMS4003 |
Ürün Geliştirme |
Z |
1 |
2 |
0 |
4 |
|
|
GMS4503 |
Osmanlı Mutfağı |
Z |
2 |
0 |
0 |
4 |
|
|
GMS4522 |
New Trends in Food and Beverage Businesses |
Z |
3 |
0 |
0 |
4 |
|
|
GMS4506 |
Gastronomy Guidance |
Z |
3 |
0 |
0 |
4 |
|
|
TOPLAM 47 AKTS |