Niğde Gastronomi Festivali'nde Öğrencilerimizden Büyük Başarı

17-23 Ekim 2025 tarihleri arasında Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin ve ilgili kurumların desteğiyle düzenlenen Niğde 5. Gastronomi Festivali kapsamındaki “Modern Türk Mutfağı Ekip kategorisinde” yemek yarışmasında üniversitemizi temsil eden öğrencilerimiz; Mehmet BAHÇECİ, İsmet DURAL, Osman Mithatcan BÜYÜKÇALIK ikincilik ödülünü kazanarak altın madalya almaya hak kazanmıştır.

Bu festival, Türkiye’den 185, dünyanın farklı bölgelerinden 75, akademik düzeyde 40 olmak üzere toplam 300 civarında duayen şefleri, Türkiye’nin farklı illerinden Üniversite ve Lise öğrencilerini bir araya getirerek Niğde’nin zengin mutfak kültürünü, geleneksel misafirperverliğini ve bölgesel ürünlerini keşfetme imkânı sunmuştur. Bu etkinlik, gastronomi turizmini geliştirmek, ulusal ve uluslararası iş birliklerini güçlendirmek ve Niğde mutfağını dünyaya tanıtmak adına değerli bir fırsat olduğu düşünülmektedir.
17-19 Ekim tarihleri arasında WACS (Dünya Aşçılar Birliği) standartlarında puanlama uygulamaları ile yöresel kadınlar yarışıyor, liseler bireysel ve liseler ekip yarışıyor, üniversiteler bireysel ve üniversiteler ekip yarışıyor, uluslararası profesyonel şefler bireysel ve uluslararası profesyonel şefler ekip yarışıyor etaplarında yarışmalar organize edilmiş, alanında uzaman akademisyenler tarafından söyleşi ve panel programları düzenlenmiş ve çeşitli branşlarda workshoplar gerçekleştirilmiştir.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şaban KARGİGLİOĞLU’nun “Alternatif Bir Beslenme Biçimi olarak Vejetaryenlik” konulu panele davetli konuşmacı olarak katılmıştır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ömer SAÇAR, bu yarışmanın katıldığı ilk yarışma olduğunu ve gerekli desteği aldıklarında çok daha büyük başarılara imza atacaklarını belirterek, destekleyenlere teşekkür etti.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şaban KARGİGLİOĞLU, “Üniversitemizi başarıyla temsil eden Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 3. Sınıf öğrencilerimiz Mehmet BAHÇECİ, İsmet DURAL, Osman Mithatcan BÜYÜKÇALIK’ı tebrik ederim. Menü seçimi ve demo hazırlık sürecindeki katkılarından dolayı Öğr. Gör. Adnan ACAR'a teşekkür ederim” dedi.

Son Güncelleme : 24.10.2025 16:39 Okunma Sayısı : 43

Son Haberler